צריכת החשמל למוצרים שונים

עלות השימוש במכשירי החשמל נובעת מצריכת החשמל שלהם.
קירור והקפאת מזון

צריכת החשמל של מקררים ומקפיאים משתנה מאוד מסוג אחד של מכשיר למשנהו, וככל שקיבולת מכשירים אלה גדולה יותר, כך עולה צריכת החשמל שלהם. בנוסף, מושפעת צריכת החשמל מרמת הבידוד התרמי בדפנות המכשיר, מרמת האיטום של הדלתות, מכמות המזון המאוחסנת במכשיר, מרמת הקירור הנדרשת (בהתאם לכוונון הטרמוסטט), מתדירות וממשך פתיחת הדלתות, מהטמפרטורה ומהלחות היחסית של החדר שבו נמצא המקרר ועוד.

בישול, אפייה וצלייה

צריכת החשמל של תנור אפייה תלויה, בעיקר, בגורמים הבאים:
כמות וסוג המאכלים שאותם מכינים בתנור.
רמת הבידוד התרמי של דפנות התנור ורמת האיטום של הדלתות.
אופן הפעלת התנור: מספר הפעמים שבהן נפתחת הדלת (לבדיקת התבשיל) במהלך האפייה או הבישול, משך הזמן ורמת החימום המקדים לפני הכנסת המאכלים לתא האפייה ועוד.

מדיח כלים

צריכת החשמל של מדיחי הכלים משתנה בעיקר בהתאם לגודל המדיח, לכמות הכלים להדחה, לתוכניות ההפעלה של המדיח ולטמפרטורת המים.

חימום הבית

רוב מכשירי החימום מצוידים בתרמוסטט המפסיק את פעולת המכשיר, כאשר הטמפרטורה בחדר מגיעה לרמה הנדרשת. מכאן, שקשה מאוד לציין מהי צריכת החשמל לשעת עבודה של מכשיר, מבלי לדעת כמה דקות "נטו" פעל המכשיר. בהנחה שמתקן החימום פועל באופן רצוף שעה אחת מבלי שהתרמוסטט ינתק אותו, תהיה צריכת החשמל תלויה אך ורק בהספק המכשיר.
צריכת החשמל לחימום חדרים באמצעות מזגני אוויר, נמוכה בהרבה מזו הנדרשת לחימום באמצעות תנורי חשמל ומתקני חימום תת-ריצפתים. הסיבה לכך: עקרון הפעולה הייחודי של מזגן האוויר. כדי להשוות בין הצריכה של מזגן הפועל במחזור חימום לבין זאת של תנור החשמל, חייבים להתייחס למכשירים המספקים כמות חום זהה, יש לזכור, שלמרות שההשקעה הראשונית במזגן היא גבוהה יחסית, השימוש בו נעשה במשך כל השנה, שכן הוא משמש גם לקירור וגם לחימום.

עלות הפעלת המכשירים לחימום חדרים לאורך זמן (יממה, שבוע, חודש), מושפעת מהגורמים העיקריים הבאים:
יעילות מכשירי החימום.
נפח החדרים שאותם רוצים לחמם.
הטמפרטורה הנדרשת בחדרים המחוממים.
רמת הבידוד של הקירות החיצוניים של התקרה ושל הרצפה וטיב הסגירה של החלונות והדלתות.
תנאי האקלים באזור שבו שוכנת הדירה.
מספר השעות שבהן נדרש החימום.
הרגלי האוורור של החדרים המחוממים.

קירור חדרים

הגורמים העיקריים המשפיעים על צריכת החשמל לקירור חדרים לאורך זמן, זהים ברובם לאלה שהוזכרו קודם לגבי חימום חדרים. לכל אלה יש להוסיף את רמת ההצללה בחדר (מידת החשיפה של החדר לקרינת השמש הישירה).
ככל שמקדם היעילות גבוה יותר, כך המזגן יעיל יותר ופועל בצורה חסכונית יותר!
בתקנות משרד התשתיות הלאומיות נקבעו ערכים מינימליים עבור ה – COP של מזגנים שייוצרו ו/או ישווקו בתקופות השונות.

כביסה וייבוש

צריכת החשמל של מכונת כביסה תלויה, בעיקר, בתוכנית ההפעלה של המכונה, בכמות הכביסה, בטמפרטורת המים המוזרמים, בחומרי הניקוי (קיימים כיום חומרי ניקוי המאפשרים לכבס את הכביסה במים בטמפרטורה נמוכה יותר מאשר היה מקובל בעבר), ובמכונה עצמה (בדרך כלל המכונות החדשות הן חסכוניות יותר, ומאפשרות מגוון גדול יותר של תוכניות).
צריכת החשמל של מייבש כביסה בעל הספק נתון, מושפעת מזמן הפעלת המייבש, מכמות הכבסים לייבוש, מכמות המים שנספגו בכבסים המיועדים לייבוש (במידת הלחות הנשארת לאחר הסחיטה במכונת הכביסה) ובטמפרטורת האוויר שנשאב מבחוץ אל תוך המייבש.

מבזקים

 
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp